ظروف عایق شامل یک ظرف داخلی و یک پوسته ی محافظ بیرونی با یک ماده ی عایق بین آنها به منظور به حداقل رساندن انتقال حرارت به محتویات ظرف داخلی یا از آن به خارج از ظرف می باشد.
ظروف عایق به دو دسته ی عایق خلاء و عایق بدون خلاء تقسیم بندی می شوند. در صورتیکه عایق ظرف، از خلاء باشد به آن ظرف عایق خلاء و چنانچه عایق ظرف، بدون خلاء باشد ظرف عایق بدون خلاء می نامند. از جمله ی ظروف عایق می توان به فلاسک، تُنگ، فلاسک پمپی، فلاسک غذا، لیوان عایق ،کلمن و بشکه طبقه بندی می شوند.
به بیان ساده تر، ظروف عایق دارای یک جداره یا محفظه ی شیشه ای، فلزی یا پلاستیکی با دیواره های میان تهی هستند که فضای باریک میان دیواره های درونی و بیرونی می تواند خلاء یا دارای هوا باشد. استفاده از خلاء مانع از انتقال گرما از طریق رسانایی یا همرفت می شود گرمادهی تابشی را نیز می توان با بهره از روکش بازتابنده ( مانند نقره بوش کردن) در رویه ها به حداقل رساند.
محتویات این ظروف با دیواره ی درونی به تعادل گرمایی می رسند. دیواره که نازک است و ظرفیت گرمایی پایینی دارد، گرمای زیادی را با محتویات مبادله نخواهد کرد.
از جمله آزمون های لازم برای دریافت استاندارد به این ظروف می توان به آزمون ریختن، پایداری، اتلاف گرمایی، مقاومت به شوک حرارتی، نشت درپوش، نشت درزبندی، مقاومت به ضربه و همچنین پایداری دسته ی این ظروف اشاره کرد.
آزمایشگاه تسنیم بنای پارس توانایی انجام آزمون ظروف عایق خلا و بدون خلا را مطابق استاندارد های ملی ایران و بین المللی داراست. در حال حاضر کلیه آزمون های مربوط به این فرآورده در آزمایشگاه تسنیم بنای پارس قابل آزمون است. لازم به ذکر است استاندارد ملی ایران به شماره ی 1-21586 مربوط به ظروف عایق برای استفاده ی خانگی در سال 1395 تدوین شد. زمان انجام آزمون فرآورده های مذکور 24 ساعت می باشد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشترمی توانید از فرم تماس با ما جهت ارتباط با ما استفاده نمایید.