آزمایشگاهها, صنعت شیشه

ظروف شیشه ای

ساده‌ترین تعریف از شیشه آن است که گفته شود، شیشه مایعی است سفت شده!!! اکثر شیشه های معمولی از چندین ماده ی مرکب درست شده اند که مهم ترین آنها شن، کربنات سدیم، آهک و کربنات پتاسیم است که بسته به کم و زیاد بودن این مواد، خواص شیشه نظیر هدایت جریان برق، مقاومت در مقابل اسیدها و مقاومت در برابر حرارت، تغییر می‌کند.
برای مثال بهتر است شیشه های دروپنجره و ظروف سفره را مورد بررسی قرار داد. همان طور که اشاره شد ، قسمت اعظم این شیشه ها از شن ( sio2) ) تشکیل شده و سایر مواد به ترتیب شامل سودا یا اکسید سدیم (na2o ) و آهک هستند و اکسیدهای فلزی دیگری نیز در شیشه ها وجود دارند که در رده های بعدی قرار گرفته اند.
شیشه هایی که زیاد مصرف می شوند، از نظر مقدار sio2 رتبه ی اول را دارا می باشند، سودا و آهک هم مقاوم های دوم و سوم را دارند. در واقع این سه اکسید، عناصر اصلی سازنده ی شیشه ی عادی هستند که به شیشه های soda lime silica مشهورند.
گروهی دیگر از شیشه ها نیز ساخته می شوند که بیش از حد شفاف اند و در مقابل تراش که اصطلاحا به آنها کریستال اطلاق می شود، این شفافیت به خاطر وجود مقدار نسبتا زیاد اکسید پتاسیم بوده و دلیل نرم بودن آن به هنگام تراش و کنده کاری هم وجود اکسید سرب pboاست .این نوع شیشه ها بیشتر جنبه ی تزیینی دارند.
دسته ی سوم شیشه ها که مصرف فراوان دارند، شیشه های BorO Silicate هستند که بیشتر مصرف خانگی داشته و به شیشه ی سفره معروف‌اند.
قسمت اعظم مواد تشکیل دهنده‌ی این نوع شیشه SiO2 و بوراکس B2O3 میباشد که در مقام قیاس با شیشه های soda Lime Silica با دوام‌تر بوده و اصطلاحا سخت‌ترند،خصوصا ضربه را بهتر دفع می‌کنند و از آن گذشته به خاطر پایین بودن انبساط حرارتی می‌توان در آنها غذا پخت، که شیشه های پیرکس جزء این گروه شیشه می‌باشند. به این گروه شیشه اصطلاحاً شیشه های نشکن و نسوز نیز اطلاق می‌شود.
انواع شیشه های دیگر نیز ساخته می شوند که در صنعت موارد استعمال فراوان دارند. تعداد و تنوع و کاربرد شیشه ها به حدی است که می توان ادعا کرد: در حال حاضر بخش مهمی از زندگی بشر را شیشه تشکیل می‌دهد.
ظروف شيشه اي به دليل عدم ورود به غذا و نيز به اين دليل که تقريبا هيچ گونه فعل و انفعالي با غذا ندارند و اثر منفي در آن نمي گذارند، ظروف مناسب و قابل استفاده اي هستند.

از آنجا که شيشه، بو، رنگ و مزه اي را به موادي که با آن در تماسند منتقل نمي کند، لذا نگهداري چاي خشک، پودر قهوه، انواع ادويه و گياهان خشک در اين ظروف بلامانع است
جهت تعیین کیفیت این محصول و کسب نشان استاندارد، آزمون های مختلفی از جمله آزمون های چشمی، فیزیکی و شیمیایی در آزمایشگاه های مرتبط صورت میگیرد.
آزمایشگاه تسنیم بنای پارس به عنوان آزمایشگاه تخصصی شیشه وسرامیک با سابقه ی طولانی دراین زمینه با استفاده از کادر مجرب و دانش کافی در زمینه ی آزمون های کنترل کیفیت ظروف شیشه ای غذاخوری خانگی، به انجام آزمونهایی از قبیل ارزیابی انطباق ویژگی های ظاهری و ابعادی، تعیین ضخامت مقاطع عرضی، مقاومت در برابر اجاق ریز موج، مقاومت در برابر شوک حرارتی، مقاومت قلیایی و اسیدی بدنه ی شیشه ظروف، مقاومت در برابر مواد شوینده تزیینات ظروف،مقاومت اسیدی و قلیایی تزیینات ظروف و تعیین میزان سرم و کادمیوم با توجه به استاندارد 5435 (ویژگی ها) و استاندارد 5436 ( روش های آزمون) می پردازد. مدت زمان انجام آزمون های ظروف شیشه ای غذا خوری خانگی حداکثر 72 ساعت می باشد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از فرم تماس با ما جهت ارتباط با آزمایشگاه استفاده نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code